Choď na obsah Choď na menu

Moje štúdium v budúcnosti

29. 1. 2021

 

Toto rozhodnutie bolo pre mňa veľmi ťažké, vlastne ešte stále je, keďže mám obavy z toho, či som sa rozhodla správne..

Už od malička má všetko baví. Najskôr som chcela byť učiteľka, veľmi by ma bavilo učiť jazyky, avšak neviem, či je to to, čo by ma v budúcnosti napĺňalo..

Taktiež je mojím veľkým snom otvoriť si kaviareň s cukrárňou, avšak na čosi také sa do budúcna spoliehať nemôžem..

Medicína. To je to, pre čo som sa rozhodla. Prečo? Baví ma to, chcem pomáhať iným aspoň nejako, rada sa učím biológiu a chémiu a taktiež táto profesia má do budúcna dobrú perspektívu.

Dobrú perspektívu do budúcna má aj IT, avšak to študovať nechcem z  niekoľkých dôvodov. Po prvé - išiel to študovať môj brat, po druhé - nebavilo by ma sedieť za PC.

Z predmetov taktiež obľubujem matematiku, tak jedna z možností u mňa bola ísť študovať ekonómiu, využívať výmenne pobyty a cestovať počas štúdia. Veľmi by ma to bavilo, avšak bojím sa, že by som sa v tomto odbore neskôr v budúcnosti neuplatnila.

Preto som si vybrala medicínu, aj keď jej štúdium bude ťažké a stále je otázne, či sa na medicínu vôbec dostanem, viem, že to je to, čo ma nikdy neprestane baviť.

A ak by sa na mňa nalepila smola a medicína by mi nevyšla, pôjdem radšej maturovať aj z matematiky aby som mala eso v rukáve.. :) 

Dandanka.